میناکاری دندان
نوشته شده توسط : javaneh

از مینای دندان به عنوان اصلی ترین بخش محافظ دندان ها یاد می کنند. دکتریاسمن صادقی مینای دندان بطور طبیعی، متشکل از ماده معدنی هیدروکسی آپاتیت و بعضی از مواد معنی دیگر در مقدار کم تر می باشد. این ماده بر روی دندان ها یک پوشش کامل ایجاد می کند و به محافظت از دندانها دربرابر سرما، گرما و عوامل دیگر می پردازد. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان می توان از روش های مینا کاری دندان استفاده کرد. کاربرد مینا کاری دندان، رفع عیوب کوچک است که از انها می توان به دندان های ناهم سطح و یا دندان های روی هم قرارگرفته ، اشاره کرد.

 

زمانی که مینای دندان اسیب دیده باشد و یا بطور کلی از بین رفته باشد، میتوان با روکش یا لمینت کردن دندان به حفاظت از خود دندان پرداخت و از پوسیدگی بیشتر و انتقال به دیگر دندان ها جلوگیری کرد. روش های استفاده شده براساس میزان اسیب به مینای دندان، متفاوت است. درصورت از بین رفتن مینای دندان بطور کامل باید دندان را تراشید و روکشی برای آن گذاشت و درصورت کم تر آسیب دیدن دندان باید از روش ایمپلنت یا پر کردن دندان از مینای دندان، محافظت کرد.

 

علائم فرسایش مینای دندان

با توجه به ترشح بزاق دهان به صورت پیوسته، از این رو دندان ها در محیطی قلیایی قرار دارند و اگر ph این محیط، کم شود؛ مینای دندان ها اسیب می بیند. از دلایل بروز این مشکل می توان به مصرف بیش از حد یا طولانی مدت نوشیدنی های گازدار و خوراکی های ترش اشاره کرد. با توجه به مرحله و شدت فرسایش دندان می توان علایم فرسایش مینای دندان را تعيين کرد. در ادامه با بعضی از علایم آن اشنا شوید:

* داشتن حساسیت:

گاهی اوقات مصرف بعضی از غذاها( مانند شیرینی ها) در مراحل اولیه فرسایش مینا، دردی را بوجود می آورد.

 

* تغییر رنگ:

از آن جا که مینا به عنوان سطحی ترین لایه دندان شناخته میشود و عاج دندان در زیر آن است، از دیگر علائم فرسایش مینا می توان به تغيير رنگ دندان و ظاهر شدن عاج اشاره کرد.

* ترک برداشتن دندان و یا شکسته شدن آن:

همچنین ممکن است در سطح دندان های خود با ترک ها یا پوسیدگی مواجه شوید که از علایم پوسیدگی دندان محسوب میشود و باید جهت جلوگیری از گسترش مشکل و ترمیم دندان های خود در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام کنید.

 

* حساسیت شدید و دردناک:

یکی از اصلی ترین علایم پوسیدگی دندان ها، حساسیت شدید و دردناک می باشد. معمولاً افرادی که با این مشکل رو به رو هستند نمیتوانند نوشیدنی یا غذاهای خنک یا گرم بخورند و اگر آن ها را مصرف کنند در ناحیه دندان های خود با درد شدیدی مواجه میشوند که باتوجه به مقدار اسیب در دندان ها این حساسیت، متفاوت است و امکان دارد که این مشکل را بمدت یک یا چند دندان تجربه کنند.

 

* فرورفتگی:

همچنین اگر مینای دندان، اسیب ببیند در سطح دندان ها فرو رفتگی هایی ایجاد میشود که ممکن است برای ترمیمشان باتوجه به شدت و پراکندگی آن ها از روش های مختلفی استفاده شود.

 

روش های زیبا کردن دندان

معمولاً از سایر اقدامات بهمراه میناکاری دندان استفاده میشود که از آن ها می توان به سفید کردن دندان ها، باندینگ دندان و استفاده از کامپوزیت ونیر اشاره کرد.

 

>> میناکاری دندان برای مشکلات سطحی:

در صورت رو به رو شدن با مشکلات سطحی و آسیب دیدن بخش کوچکی از مینای دندان شما، متخصصین برای میناکاری دندان، راهکاری هایی ارائه می دهند. این روش دارای کاربرد هایی برای اصلاح عیب های جزیی میباشد که این عیب ها شامل ناهمواری یا روی هم قرار گرفتن دندان ها و غیره می باشد.

 

>> کامپوزیت ونیر در میناکاری دندان:

جنس کامپوزیت ها از رزین می باشد؛ به این صورت که دندان پزشک شما یک چسب قوی بر روی دندان هایتان قرار می دهد. این روش دارای مزایا و معایبی میباشد ولی از کاربردهای آن می توان به حل مسائلی مثل ساییدگی دندان ها، رفع تراشیده شدن دندان ها، وجود فاصله میان دندان ها و ترمیم کوتاهی یا شکستگی دندان اشاره کرد. با این حال این روش در لبخند و شکل دهان، تغییرات اساسی ایجاد نمی کند و صرفا پوشاننده ی نقص های دندان هاست. همچنین ممکن است که با گذشت زمان کامپوزیت ونیر، تیره شود و روی کامپوزیت ها لکه هایی ایجاد شود ولی طول عمر آن ها هفت الی ده سال میباشد و بعداز آن به راحتی میتوانید کامپوزیت هایتان را تعویض کنید.

 

شما می توانید با مراجعه به دندان پزشکی در یک جلسه با استفاده از موادی بر پایه رزین یا همان ونیر، دندانهایتان را کامپوزیت و میناکاری کنید و با نور لیزری و چسب مخصوص، آن را پیوند دهید. معمولا بین ۷ تا ۱۰ سال، کامپوزیت دندان عمر می کند ولی احتمال لب پریدگی یا شکستگی آن ها مثل دندان های معمولی در طول این مدت وجود دارد. دندانپزشک به شما طول عمر کامپوزیت دندان را اطلاع می دهد.

 

https://drshamsdentist.com/%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%B6%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%B3/

 

 

 

>> باندینگ دندان:

از دیگر روش های ترمیم یا میناکاری دندان می توان به باندینگ اشاره کرد که در آن از لایه های مینای دندان برای پر کردن قسمت های خالی اقدام می کنند. جنس باندینگ از کامپوزیت است و به دندان های شما در کم ترین زمان ممکن می چسبد. همچنین باندینگ، کاربردهای دیگری دارد که از جمله ی آن ها می توان ترمیم دندان های شکسته شده، تغيير شکل و اندازه یا رفع مشکل در فاصله دندان ها و ترمیم دندان های دچار لب پریدگی را نام برد. هزینه ی این روش، کم تر از دیگر راه کارهاست و بعضی از مشکلات را برطرف میکند. یک نقص یا عیوب دندان را می توان با استفاده از پبوند دندان یا باندینگ، برطرف کرد. برخی از افراد از پیوند به منظور ترمیم دندان ترک خورده ، پوسیده یا تغيير رنگ یافته استفاده می کنند.

 

 

>> استفاده از روکش یا تاج دندان:

در صورت آسیب دیدن یا پوسیدگی های شدید دندان هایتان ممکن است که دندان پزشک شما توصیه کند تا برای ترمیم و میناکاری دندان ها از این روش استفاده کنید. تاج برای دندان مانند کلاه ایمنی، عمل می کند و در نتیجه باعث ایجاد سطح خارجی جدید آن میشود. برای ترمیم آسیب های شدید( مثلا پوسیدگی یا از بین رفتن مینای دندان بطور کامل) می توان از تاج دندان استفاده کرد؛ به این صورت که پزشکان با تراشیدن مینای دندان بطور کامل، از دندان هایتان قالب یا اسکنی تهیه می کنند و با استفاده از مواد مختلفی همچون طلا یا سرامیک، تاج دندان را در ازمایشگاه دندان پزشکی می سازند. با استفاده از فلزات، پرسلن، رزین و سرامیک میتوان تاج دندان را ساخت. به جز رعایت بهداشت منظم دهان و دندان، روکش دندان در طول زمان به مراقبت ویژه نیازی ندارند. طول عمر تاج شما مثل سایر دندان ها، به میزان مراقبت از آن بستگی دارد.

راه های مراقبت از مینای دندان

برای داشتن دندان های سالم و زیبا باید اصولی همچون صحیح مسواک زدن ، نخ دندان کشیدن و سایر اصول بهداشتی و همچنین استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید را رعایت کنید.





:: بازدید از این مطلب : 481
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 مرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: